2012. ápr 18.

Domain-név, URL - A honlapoptimalizás szempontjai - 3

publikálta: honlap-seo
Domain-név, URL - A honlapoptimalizás szempontjai - 3

SEO- sorozatomban megosztom a lépésről lépésre végzett keresőoptimalizálás és Google előresorolás néhány műhelytitkát - saját ismereteim és hétéves gyakorlati tapasztalataim alapján.

3. Az oldal felépítése, formai jegyei. Látható és rejtett tartalmak (1)

Egy oldal készítésekor (vagy utólagos javítása során) számos lényeges tartalmi és formai szempontra kel tekintettel lenni. Ezek teljes körű ismertetésére itt nem vállalkozom, de tapasztalataimat tanácsadói munkám részeként szívesen megosztom megbízóimmal. (Írjon: » levél küldése« - Segítek!) - Itt csupán a legfontosabb mozzanatok néhányát próbálom szemléltetni.

3.1. Domain-név, URL-cím

Egyáltalán nem mindegy, milyen domain- vagy al-domain-név alá helyezünk el egy főoldalt, mint ahogy az sem, hogy az optimalizálandó weblapot milyen nevű könyvtárban (mappában) helyezzük el - s milyen nevet adunk magának a fájlnak. Nyilvánvaló, hogy aki sok kakastejet akar eladni, annak célszerűbb www.kakastej.hu cím alá helyeznie oldalát, mint a www.kukutyin.hu alá. A kakastejből készült nyakolajat reklámozó oldal is jobb heleyen van www.kakastej.hu/nyakolaj/, mint a www.kakastej.hu/pakura/ URL-cím alatt. Ha az adott könyvtár fájljai közül az egyik a nyakolaj energiatartalmáról szóló weblap, akkor célszerű a www.kakastej.hu/nyakolaj/energia.php, nem pedig a www.kakastej.hu/nyakolaj/pacsirta.php alakban megjeleníteni. Az adott kifejezésekre indított keresések során a keresőalgoritmus az URL-címekben felismeri a megfelelően használt karaktersorokat - és meglétük vagy hiányuk befolyásolja az adott oldalnak a találati listán való pozícionálását, így következik be a Google előresorolás.

Szólj hozzá

google domain url honlap optimalizálás szempontok

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapoptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr604459554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Domain Admin · http://domain.blog.hu 2012.04.20. 16:43:45

Kicsit írhatnál bővebben a domain név fontosságáról, mert a tapasztalat az, hogy az emberek nem igazán tudják, hogy milyen domain nevet válasszanak maguknak.

Írtam is erről egy bejegyzést, de nem reklámozni jöttem ide :)