2012. ápr 12.

Külső link-támogatás - A honlapoptimalizálás szempontjai - 2

publikálta: honlap-seo
Külső link-támogatás - A honlapoptimalizálás szempontjai - 2

Kis honlap-seo szakmai sorozatomban megosztom a keresőoptimalizálás néhány műhelytitkát - saját ismereteim és gyakorlati tapasztalataim alapján. Keresőmarketing ügynökségek hülledezhetnek.

A keresőoptimalizálással és keresőmarketinggel kapcsolatos legáltalánosabb tudnivalók

honlap-seo - keresőmarketing2. Külső link-támogatás


Elmondtam, hogy szerintem bármely honlap eredményességének első és legfontosabb kritériuma a releváns tartalom. Minden ellenkező hiedelemmel szemben a második kritérium jegyeit nem az adott honlap minőségétől függnek, hanem a külső támogatottságtól, azaz attól,  hogy hány darab (a), milyen minőségű (b) és milyen erejű (c) link mutat rá.

a) A quantitativ mutató, azaz a bejövő linkek száma alapvető fontosságú a sikeres keresőmarketing szempontjából; gyakori tapasztalatom, hogy egy gyengén kivitelezett weblap is remekül szerepelhet a találati listákon, ha linkek tömege mutat rá. 

b) Nem mindegy, persze, milyen linkek ezek. Érkezhetnek ugyanis az adott témában releváns és irrelveláns oldalakról egyaránt, az előbbiek nyilván sokkal értékesebbek - ezek minősített linkek; a Google nagyra értékeli, ha egy adott témájú oldalra nem más témájú, hanem azonos vagy hasonló témakörbe sorolható oldalról jönnek a hivatkozások.

c) A linkek ereje pedig attól függ, hogy a küldő oldalnak magának mekkora az ereje (ezt az úgynevezett PageRank-szám mutatja). Frissítés: a Google megszüntette nyilvános lehívhatóságát.

Tapasztalatom szerint néhány minőségi és nagy erejű link többet segíthet egy adott oldal előbbre jutásában a Google-listán, mint a gyenge és nem minőségi linkek tucatjai.

A linkek megléte vagy hiánya tehát alapvető SEO-szempont. Bármilyen jó, gazdag tartalmú és informatív is legyen egy oldal, ám ha más honlapokról egyáltalán nem mutatnak rá linkek, akkor a kereső-találatok szempontjából semmiképpen sem lehet eredményes.

Abban ellenben lehet bízni, hogy ha egy weblap tartalmilag fontos, értékes, egyedi, akkor más honlaptulajdonosok, bloggerek, fórumozók, linkmegosztók idővel linkekkel kezdenek hivatkozni rá, s ezzel felhozzák a találati listákban. Mindezt azonban SEO-munkával elő lehet segíteni vagy akár ki is lehet váltani: voltaképp ezt a munkát végzi az, aki szakemberként keresőmarketing tevékenységet folytat.

Szólj hozzá

google pagerank keresőmarketing honlap optimalizálás szempontok külső linkek

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapoptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr764389233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.