2014. okt 13.

Agorafóbia és pánikbetegség kezelése

publikálta: honlap-seo
Agorafóbia és pánikbetegség kezelése

A pánikbetegség és agorafóbia gyógyítása, tünetei, kezelése

google-szem.jpg - honlap optimalizálás - google első tíz helyezés - SEO

Egyre többen vannak, akik ezeket a betegségeket már nem csupán filmekből ismerik... Kortünet, civilizációs betegség, a felfokozott életritmus és a mindennapi frusztrációk eredménye. Mint régebben depresszió vagy száz éve a hisztéria. A pánikszindróma divatbetegség. Vagy mégsem... Azelőtt csak ennyit mondtak rá: hisztéria

Az agorafóbiás pszichológus

Az agorafóbiában szenvedők viselkedését példázza egyebek között a Tökéletes másolat c. thriller, amelyben Sigourney Weaver alakítja Helen Hudsont, a  kriminológiával foglalkozó pszichológust. Az ő tanúvallomása alapján került  börtönbe korábban egy sorozatgyilkos, aki most börtönbüntetése alatt sem tétlenkedik, mert élénken munkál benne a dühödt bosszúvágy. Megfelelő alanyt is talál sátáni terve megvalósításához. Mialatt gyilkosunk a börtön vendégszeretetét élvezi, azalatt újabb hasonló gyilkosságok, másolt bűntények történnek, de a rendőrség nem lát összefüggést a régi és az újabb esetek között. Az agorafóbiás pszichoterapeuta viszont rájön, hogy a gyilkos afféle kópiákat készít, ami azt jelenti, hogy pontosan leutánozza a régi, hírhedett gyilkosságokat. Mivel a gyilkos megfontolt, gyors és intelligens, mindig sikerül kicsúsznia a rendőrök kezéből. Helen Hudson, a szorongásos félelmektől és fóbiáktól gyötört kriminálpszichológus maga is halálos veszedelembe kerül és le kell küzdenie agoraphobiáját, ha menekülni akar szorongatott helyzetéből.

agorafobia gyogyitasa - sigourney weaverA mesteri film persze nem ugyanaz, mint a valóság, ám a nagyközönség mégis képet kaphat erről a különös kórképről, amely egyébként az orvosi gyakorlatban egyáltalán nem merül ki a külső, nyitott terektől való félelemben. A fóbiás betegség komplex tünetegyüttes és megnyilvánulási formái sokrétűek, vonatkozhatnak például éppenhogy zárt, zsúfolt helyekre.

A szakemberek nagy része úgy tekinti, hogy az agorafóbia nem egyéb, mint a kognitív eredetű pánikbetegség súlyos, immár krónikussá vált fejleménye, amelyre csak azért nem jellemzőek a pánikroham heveny tünetei (szapora szívverés, légszomj, émelygés, szédülés, fejfájás, ájulásérzet vagy akár halálfélelem), mert ekkor már a beteg görcsös igyekezettel elkerül minden pánikhelyzetet, azaz kínosan távol tartja magát a veszélyesnek gondolt szituációktól, így nem keveredik pánikhelyzetbe. Ám az ezektől való rettegés oly mértékben uralja életét, hogy mozgásterülete beszűkül, gyakran csak a lakása területére fogyatkozik (mint ezt az említett filmben is láthatjuk), és még az ajtaja elé tett postájáért sem mer kilépni az ajtón.

Kellemetlen betegség, ugye! No de mi okozza? Mi váltja ki az első pánikrohamot és mi teszi rendszeressé? Miért dönt úgy a beteg, hogy nem leküzdeni, hanem elkerülni próbálja? És vajon hogyan kezelhető? Szorongásoldó gyógyszerrel, pszichoterápiával? Info:

A kezelés házilag is megoldható? Mondjuk oktatóvideókkal? Felülírható-e a pánikbetegség okozta rossz beidegződés? Elmúlhat-e a szorongás és félelem?

Ezekről a kérdésekről mind az érdeklődők, mind az érintettek részletesen tájékozódhatnak számos optimalizálás alatt álló honlapról, amelyek némelyike egyes kulcsszavakkal már benne van az első 10 Google-találat között.

Pánik terápiás honlapok optimalizálása

Az érintett weboldalak keresőoptimalizálása 2014 júliásától folyik, majd pár év szünet után 2019-ben újraindult a komplex tartalomoptimalizálás és kreatív, prémium minőségű linképítés módszerével, szigorúan csak legális (white hut) keresőmarketing eljárásokkal.

A honlapoptimalizálás blog tulajdonosát megelégedéssel tölti el, hogy egy súlyos kortünetre megoldást kínáló szakmai pszicho-weboldalt támogathat és segítheti abban, hogy javítsa helyezéseit a Google találati listán.

További tájékozódás a generalizált szorongás, szociális fóbia és pánikbetegség, valamint a gyógyítási program alapját képező CBT (kognitív viselkedésterápia) mibenlétéről, a szindrómák testi és pszichés tüneteiről, a pánikroham leküzdésének a lehetőségeiről - no és persze az agorafóbia gyógyításáról a tematikus weboldalakon. Némelyiken lehetőség van PR-cikk elhelyezésére és online hirdetésre is.

Pánikbetegség és agorafóbia - tünetek, kezelés

agoraphobia, panikbetegseg, kezeles, tunetek, pánikbetegség kezelése, agorafóbia tünetei - a szorongás és félelem leküzdése kognitív viselkedésterápia segítségével - pszichoterapeuták budapesten, piar cikk, public relation, keresőmarketing távoktató programhoz; online terápia otthonról

Szólj hozzá

keresőmarketing pánikbetegség agorafóbia honlap optimalizálás pr-cikk

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapoptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr886787277