2014. ápr 28.

Google első 10-be kerülés

publikálta: honlap-seo
Google első 10-be kerülés

Hogyan kell, hogy lehet a Google keresés első 10 találat-oldalára kerülni?

Első hely - első oldal, top10: Ezt a kérdést bizony gyakran felteszik a weboldal-tulajdonosok - és rövid, velős választ várnak attól, aki honlapoptimalizálással foglalkozik. Remélik, hogy néhány mondatból megtudják a titkot, és a honlapjuk máris első helyre vagy legalább az első Google-oldalra kerül. Ha ez ilyen egyszerű lenne!! A Google helyezés javítása hosszú és kitartó munkát igényel, a top 10-be jutáshoz pedig a weboldal igen sok feltételnek kell, hogy eleget tegyen, emellett hatékony külső link-támogatást is igényel. Amilyen röviden lehetett, mindezt összefoglaltam egy másik blogomban - Hogyan legyek első a Google-ban? - alább pedig arról írok, miért van különleges jelentősége az első 10-be kerülésnek.

google elso hely, oldal

Akinek volt valaha saját honlapja és szerette volna, ha minél több kattintás éri az oldalát, és ezért szemmel is  tartotta a  látogatottsági statisztikát, megfigyelhette, mekkora ugrásszerű növekedést jelent, ha valamely népszerű keresőkérdéssel a honlap a Google találatok között az első 10-be kerül. Ez nem véletlen: akik az interneten keresnek bejáratott terméket, népszerű szolgáltatást vagy fontos, sokak által keresett információt, ritkán jutnak túl az első Google-oldalon. Ha hinni lehet a kimutatásoknak, a böngészések cirka 85-87 %-a véget is ér az első lehívással: ami az első oldalon van, az a keresők döntő többségének érdeklődését ki is elégíti. A második oldalra kb. 10-12%, a harmadikra 5-6 % jut, és összesen 1-2 százalékra tehető azoknak a kereséseknek a száma, amelyek során a böngészést indító túlmegy az első 30 találaton. Ezért az első 10-be kerülés iránti vágy mögött megalapozott  üzleti érdek húzódik, ide feljutni annyit tesz, mint legalább 7-8-szorosára növelni a honlap forgalmát. Gondoljunk csak bele: mit jelent ez egy webáruház esetében!

A fenti tények tehát határozott és óriási ugrást mutatnak, miközben a keresőoptimalizáló munkában ennek nincs egyértelmű leképeződése: ott sokkal inkább a fokozatosság érvényesül: amikor honlapot optimalizálunk vagy linkhálózatot építünk, egyáltalán nem érzékelünk ugrásokat: a munka folyamatos, a linkek gyarapításában meg kifejezetten kerülendők a nagyobb szökellések: a Google manipulációt gyanít, ha szokatlanul gyors linkszaporodást észlel. Építkezni tehát kis lépesekkel ajánlatos, és nincs az a linképítő SEO-szakember, aki előre meg tudná mondani, melyik művelete az, amelyik a támogatott webegységet a 11. helyről a 10-re viszi át.

Mégis van különbség a munkában is. Ám ez nem a munkavégzésben, hanem a befektetett munka és az eredmény viszonyában, vagyis abban érzékelhető, hogy amint közeledünk az első táblás helyezésekhez, annál inkább tapasztaljuk a konkurencia erejét. Így a legtöbb esetben mégis van valamiféle ugrás: ugrásszerűen megnövekszik az előrejutás nehézsége. Előfordulhat, hogy a 20. helyről a 11-re könnyebb juttatjuk az oldal, mint a 11-ről a 10-re: merthogy éppen ezt szeretné elérni minden konkurens honlapoptimalizátor, ezért óriási a tülekedés. A 10-en belüli erőre jutás is roppant nehéz, de ehhez hasonló ugrás aztán már csak az első helyért folyik.

weblap-google-elso-hely.jpgA témához kapcsolódóan és nem titkoltan azzal a céllal, hogy az adott kifejezésekkel maguk is top10-es pozíciót nyerjenek, készítettem ezt a két oldalt. Már el is indultak felfelé a lejtőn... De az ugrás még hátra van:

Témakör: meta-SEO: amikor magukat a keresőoptimalizálásról szóló honlapokat SEÓzom.

Meglepően feltörekvő oldal egy marginális blogból:

Szólj hozzá

google seo keresőoptimalizálás első hely meta-SEO első 10

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapoptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr266094963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meryem 2017.10.08. 22:00:11

A linképítés sajnos nem egyszerű dolog. Hogy komolyan veszi a Google abból látom, hogy elhanyagoltam a honlapomat és 25 helyet csúsztam vissza. Amióta linképítésbe kezdtem újra, néhány hét alatt-max.3hét-10 helyet kúsztam feljebb. Semmi más ok nem lehet rá.
arcapolas-fenyterapiaval.hupont.hu