2013. aug 10.

Ipari, központi és gyűjtő-kémény - Furanflex kéménybélelés

publikálta: honlap-seo
Ipari, központi és gyűjtő-kémény - Furanflex kéménybélelés

Nemes Nagy Ágnes:

Kéményről kéményre


De szépen tud Bors néni
háztetőkön sétálni!

Megy, megy:
kéményről
           kéményre,
lépésről
           lépésre,
tetőről
           tetőre,
hátulról
           előre,
elölről
           hátulra,
mindenki
           bámulja.

Bámulja a Szív utca,
bámulja a Szép utca,
bámulja a Báthori utca,
Megkérdi az Áfonya utca:
Mondja, kedves Bors néni,
nem nehéz így sétálni?

Szép lehet fent, ez világos,
mégis, mégis nem találja,
hogy tetőkön járdogálva
hepehupás ez a város?

Mit nekem a hepehupa!
Nem vagyok én setesuta,
sétálok és repülök,
egy-egy tornyon megülök,
öntözöm a Rózsadombot,
tisztítom a toronygombot.

Ha hihetünk a hivatalos nyilvántartásnak, akkor a kimutatásokban szereplő, de szigorúan csak becsült adatok alapján ma Magyarországon közel 10  millió különböző típusú, elhelyezésű, rendű-rangú kémény található. Ebbe beleértendő az egyedi, társas és tömbházak kéményei, a lakóházak gazdasági épületeinek akár csupán egy falon kivezetett kályhacsőben testet öltő kéménye... No és persze a középületek, vállalatok, ipari és egyén létesítmények füstölgő tornyai. Igaz, hogy a háztartások többségében jóval több személy él, mint ahány kémény füstöl fölöttük, viszont a nagyon sok középület tetején számos kémény alatt senki sem lakik, így valahogy mégiscsak kijön az 1 lakosra jutó 1 kémény.

Gyűjtőkémény

Ezek között elég sok a veszélyes. A legnagyobb kockázatot az jelenti, ha a kéményekben nincs jó huzat, azaz nem szellőznek megfelelően. A régebbi épületeknél például elég gyakran előfordul, hogy az egyedi vagy gyűjtőkémény kürtőjébe beleomlik néhány tégla, belehullik a vakolat, de előfordul az a triviális eset is, hogy az egyébként igen tetszetős és ornitológiai szempontból igen értékes, az állatvédők által is számon tartott gólyafészek akadályozza a füst önfeledt távozását. Gyakran a gyűjtőkémény vagy az egyéb hagyományos kémények belső falaira lerakódott korom válik olyan vastaggá, hogy jelentősen leszűkíti a kéményjárat keresztmetszetét. Mindezek a problémák a kémények időben történő ellenőrzésével és felújításával megelőzhetők. Ennek leghatékonyabb módszere a

kéménybélelés

 

Hagyományos módszerekkel a honlapoptimalizálás és a google-helyezések javítása és a kémények bélelése acél vagy alumínium csövekkel történt, az általánossá vált gázfűtés azonban ennél modernebb technológiát igényelt, ugyanis ahogy a kazánok hatásfoka növekedett, úgy vált a keletkezett gáz egyre alacsonyabb hőmérsékletűvé - ez pedig kedvezett a maró hatású anyagok kicsapódásához. A gázfűtés során keletkező égéstermékek vegyileg aktívak, az égés közben fejlődő gázelegyben (a füstben) található savas hatású anyagok kicsapódva a kémény belső felületére tönkreteszik a béleletlen kémények falát, ha az kevéssé ellánálló anyagból készült. A kondenzáció során keletkező kénsav reakcióba lép a gázcsatornát belülről burkoló vakolattal. A burkolat porlani, peregni kezd, szétmállik. Később a téglák közti habarcs is mállani, porladni kezd, az égés során keletkező gázok áthatolhatnak rajta, ezzel halálos veszélyt jelentenek a lakásokban élőkre nézve. Nincs olyan fűtési szezon, hogy akár tucatjáéval ne történnének halálok szénmonoxid-mérgezések vagy a széndioxid előidézte fulladásos esetek.

Központi kémény

 

A rongálódott konzisztenciájú központi kémény esetén fordulnak elő a szintén veszélyes eltömítődések, ami növeli annak esélyét, hogy a füst a keletkezett pórusokon át a lakásokba szivárogjon vagy akár visszaáramoljon. Ilyen esetekben, mielőtt a bélelésre sor kerülne, először a kémény-dugulás elhárítás munkafázisát kell elvégezni. Számos cég és szakember foglalkozik az országban, így Budapesten linképítés gyors elvégzésével.

Új gázberendezések telepítésekor a készüléket csak olyan kéményekbe engedélyezik a hatóságok csatlakoztatni, amelyek minősített kéménybélelési technológiával van kibélelve, vagyis a kéményeknek, típusuktól függetlenül, tartós szerkezetű, saválló belső felülettel kell rendelkezniük. Ilyen a furanflex technológiájú kéménybélelés .

Ipari kémény



A korszerű eljárás tiszta, gyors és hatékony - ezen felül hosszú időre biztosítja a kéményjáratok megbízhatóságát az ipari kémények vagy más gázelvezető csatornák járataiban. A falbontás nélküli, akár fűtési szezonban is elvégezhető munka további részleteiről az alább megadott linkre kattintva olvashatnak a kedves érdeklődők, illetve a megnyíló oldalt böngészve szörnyedhetnek el azon, hogy a kémény-projekthez tartozó honlapok optimalizálása céljából mekkora webrendszer (linkhálózat) épült és mennyi munka, ötlet, eszköz-honlap épült a nemes cél (elsőnek lenni a Google-táblán) elérése érdekében a központi kémény és más kültő-érdemlegességek pozicionálása érdekében

Így vált a kreatív honlapoptimalizálás részére a FuranFlex technológiájú kéménybélelés egy példás arvisura-modell annak ellenére, hogy a projektum időlegesen (gyakorlatilag fél évre) megszakadt és a 2012 őszén indított első tuningot 7 havi kihagyás után 2013 augusztus elsején követte az új tuning, amely az időközben más projektekbe bevont oldalak rehabilitálásával kezdődött. A honlapoptimalizálás blog Ipari, központi kámény c. eszközoldala is egy ezek közül. 

Az Arvisura SEO-projekt céloldalai 2013 agusztus 1-től:

  • ipari kémény (központi gyűjtőkémény)
  • a központi kémény - kémények
  • gyűjtőkémény ipar-központi

ipari kémény google optimalizalas.jpg

Az arvisurában részt vesz még:

Szólj hozzá

honlap optimalizálás arvisura gyűjtőkémény központi kémény ipari kémény

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapoptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr904967055