2020. aug 18.

Hogyan dolgozik egy SEO szakember?

publikálta: honlap-seo
Hogyan dolgozik egy SEO szakember?

seo-szakemberA divatos fogalmak mögött, gyakran nem tudjuk, hogyan zajlik maga a munka, és mikor, milyen eredményt várhatunk. Ezért most benézünk a függöny mögé, és megnézzük, hogyan dolgozik egy SEO szakember.

Mit várhatunk tőle? Mikor? És mi lesz az együttműködés eredménye? Lássuk!

SEO audit

Az audit tulajdonképpen vizsgálatot, ellenőrzést jelent. A szakember végignézi a folyamatot, például, megnézi, hogyan néz ki a weboldalad. Hogyan töltődik be, milyen elemek vannak, és mik hiányoznak az oldalról. Ellenőrzi, hogyan kerül egy vevő a weboldaladra, és ott mit csinál. Kiszámolja honnan, mennyi vevő érkezik és ez hogyan növelhető.

Aztán rátér a konkrét SEO alapokra. Van-e a weboldal, webáruház indexelve egyáltalán a search console-ban. Milyen hibákat jeleznek az elemző programok? Mobilbarát-e a weboldal? Mennyi időt töltenek az oldalon a látogatók, hol fordulnak vissza? Mekkora az organikus látogatók aránya, száma?

A megjelölt kulcsszóra milyen helyezést kap az oldal, milyen kulcsszavakra szerepel az első találati oldalon jelenleg? Milyen kulcsszavakra kellene még jól szerepelni és hogyan lehetne azt elérni?

Gyakorlati javaslatok

Az audit után, a szakember konkrét javaslatokat, gyakorlati, megoldási javaslatokat fog adni. Nem elméleteket, és nem ajánlott olvasmányt. Hanem megvalósítandó javaslatokat.

A SEO tanácsadás részletei kitérnek arra, hogy van-e már blog az oldalon? Milyen sűrűn kerülnek fel cikkek? Azok mennyire keresőoptimalizáltak? A termékleírásokon mit kellene javítani?

Mennyi és milyen linkek vannak az oldalon? És honnan mutatnak rá linkek kívülről? Van-e közösségi média csatorna, és az mennyire eredményes?

A SEO szakember listát állít össze arról, mi az minek a közeljövőben meg kell történnie ahhoz, hogy eredmény szülessen. Aztán végig is viszi ezeket a feladatokat, folyamatokat, az elejétől a végéig.

SEO Együttműködési formák

Lehet szó egyszeri SEO auditról is, de többnyire az azonnali megvalósítás vezet az eredmények felé. A közös munkát el lehet kezdeni területenként is. Például nincsenek linkek az oldalon, ami sokat elvesz a webáruház megtalálhatóságból. Ezért kezdődjön a közös munka linképítés szolgáltatással, ami a SEO része, és önmagában is javíthat az eredményeken.

Aztán idővel bővülhet akár rendszeres keresőoptimalizált szövegírással, amikor cikkeket, oldalszövegeket, vagy termékleírások készülnek az adott oldalra. Aztán indulhat a munka havidíjas SEO együttműködési formában is, fél vagy egy évre előre gondolkodva. Mert egyre több vevő, ügyfél fog érkezni a weboldalra, és ha a folyamat beindult, kár lenne megállítani.

A keresőoptimalizálás hosszú távú munka, de kiszámítható eredmények ad.

Vendégposzt. Szerző: https://seoacegedert.hu/

Szólj hozzá

seo weboldal webáruház seo-szakértő

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapoptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr7016168306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.