2023. júl 21.

Télikertek fűtése. Energiatakarékos teraszfűtés

publikálta: honlap-seo
Télikertek fűtése. Energiatakarékos teraszfűtés

uveghaz-szobakert.jpg

Fűtött télikertek, beépített teraszok

Téli fűtésről nyáron kell gondoskodni. Ősztől drágább lesz az alapanyag, a munkaerő.

Kültéri télikertek fűtésére azért van szükség, mert ha a háztól elkülönülve helyezkednek el, és télen nem kapnak elegendő napsütést, az éjszakai hőveszteséget pótolni kell. A télikert fűtése segíthet abban, hogy kellemes hőmérséklet legyen benne a növények, valamint Ön és családja számára.A leggyakrabban használt módszerek a következők:

Központi fűtés: Ha a házának központi fűtési rendszere van, akkor azt használhatja a télikert fűtésére is. Ehhez csak csatlakoztatnia kell a télikert fűtési rendszeréhez.

Elektromos fűtőberendezések: Számos különböző elektromos fűtőberendezés áll rendelkezésre a télikertek fűtésére. Ezek közé tartoznak a radiátorok, a konvektorok és a fűtőpanelek.

Napkollektorok: A napkollektorok egy másik jó módja a télikert fűtésének. Ezek a napenergiát használják a víz felmelegítésére, amelyet ezután a télikert fűtésére lehet használni.

Fűtőpajzsok: A fűtőpajzsok egy speciális típusú fűtőberendezés, amely a padlóba van beépítve. Ezek nagyon hatékonyak a télikert fűtésére, és egyenletes hőmérsékletet biztosítanak a helyiségben.

Energiát takaríthat meg, ha a családi házhoz épített terasz beüvegezésével alakít ki télikertet.

Miért van szükség kültéri infrafűtésre?

Az infravörös elektromos kültéri fűtőtestek a következő célokra használhatók:

1. Jéggátló rendszerként. A fűtőelem működési elve azoknak az infravörös hullámoknak a terjedésén alapul, amelyek felmelegítik az egység közelében lévő összes tárgy felületét. Ennek eredményeként biztosított az állandó hóolvadás, ami megakadályozza a jégképződést. Folyamatos infrasugárzás hatására a lecsapódó nedvesség elpárolog. A sugárzás hasznos hatását az utak, épületbejáratok, valamint tornácok és utcai lépcsők jegesedésének megelőzésére használják.

2. Kültéri területek fűtésére. A kültéri infrasugárzók működési elve abban különbözik a hagyományos fűtési rendszerektől, hogy a sugárzási folyamat során nem a levegő melegszik fel, hanem a tárgyak felülete. Ugyanakkor a felmelegedés olyan mértékben megy végbe, hogy körülbelül 8-10° C-kal magasabb hőmérsékletet érezhetünk, mint a környező levegőé. A szabadtéri kávézók, sörözők és éttermek fűtésére igen alkalmasak ősz és tavaszi időszakban vagy hideg nyári estéken.

A működési komfort növelése és a költségek csökkentése érdekében az infravörös fűtőtesteket gyakran programozható termosztáttal vagy mozgásérzékelővel együtt szerelik fel. A szabályozók segítenek a fűtési folyamat teljes automatizálásában, és az energiafelhasználás optimalizálásával körülbelül 40%-kal csökkentik a költségeket.

A kültéri infrasugárzók típusai

kültéri infra teraszfűtés
A kültéri teraszok hatékonyan fűthetők infrasugárzókkal

A modern univerzális kültéri infra fűtőberendezések eltérő céllal és kialakítással rendelkeznek. Annak érdekében, hogy jól válasszunk, világosan meg kell látnunk, milyen követelmények vonatkoznak a telepítésre. Az infratermékek több kategóriába sorolhatók: a kötőelemek típusa, a felhasznált energiafajta, valamint a gyártási jellemzők szerint.

A fűtőtestek típusai a rögzítőelemek típusa szerint lehetnek állványra szerelhetők vagy horgonycsatlakozókra rögzítettek. Vannak mobil infrák is (főleg nyílt területeken használják a súlyos fagyok kezdete előtt). A felfüggesztett elektromos vagy gázfűtésű infrákat speciális oszlopokra szerelik vagy a mennyezetről lógatják alá. Népszerűek a gomba formájú, nagy reflektorral ellátott mobil gázégésű infrasugárzók. Ezek teljesítménye 6-10 kW között állítható, ami biztosítja a körzet gyors felmelegedését akár téli fagyban is. Elektromos kültéri infrasugárzókat teraszfűtésre fali konzolok segítségével is telepíthetünk.

A felhasznált energiaforrás szerint a gáz és a villanyáram a megkülönböztetés alapja. Különbséget tehetünk továbbá a berendezések két további kategóriája között: fűtésre háztartási és ipari infra berendezéseket használnak. A kültéri, ipari jellegű teraszfűtő termékek nagy teljesítményű rövidhullámú sugárzók, alkalmasak kosárlabdapályák, uszodák fűtésére is. Telepítésük előtt ajánlatos pontosan tisztáznunk, mi a különbség a infrapanelek és sötétsugárzók között.

Szólj hozzá

terasz fűtés pr-cikk télikert-építés

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapoptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr8318175269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.