2023. júl 14.

Gateway: SMS üzenet küldés. Mobilmarketing

publikálta: honlap-seo
Gateway: SMS üzenet küldés. Mobilmarketing

Üzenet küldés: SMS Gateway rendszer

A lapesetben a Gateway üzenetküldő rendszerek nagyvállalati környezetekben alkalmazott megoldások, amelyeket a vállalatok belső kommunikációjának és adatátvitelének támogatására használnak. Például a vállalati e-mail rendszerek vagy az IP-alapú telefonrendszerek lehetnek. Kimenő üzenetek is kezelhetők az ilyen rendszerrel, például SMS-kampányok indíthatók. De aódnak más lehetőségek is, például:

Házi SMS-küldő központ üzemeltetése saját PC-n

sms-gateway-uzenet.jpgGateway üzenetküldő rendszer - ez a kifejezés többféle jelentéssel is bír, attól függően, hogy milyen típusú üzenetekről és milyen továbbítási módról van szó.

Ha SMS vagy MMS üzenetekről beszélünk, akkor a Gateway egy olyan eszköz vagy szolgáltatás, amely lehetővé teszi, hogy egy vállalati számítógép vagy lakár otthoni notebook küldjön vagy fogadjon ilyen üzeneteket a mobilhálózatok közvetítésével.

Utóbbi esetben arra van szükség, hogy a rendszer üzemeltetője - például Ön - egy Gateway alkalmazást vagy eszközt telepítsen a laptopjára, feltéve, ha rendelkezik megfelelő SIM-kártyával és GSM-kapcsolattal.

Ha e-mail üzenetekről beszélünk, akkor a Gateway egy olyan biztonsági megoldás, amely védi az e-mail forgalmat a kártékony fenyegetésekkel szemben. Ilyen esetben általában nem szükséges telepíteni semmit a laptopjára, mivel ebben a felállásban a Gateway a szerveroldalon működik.

Ha pedig általános üzenetküldésről beszélünk, akkor a Gateway egy olyan interfész, amely elrejti a Spring Integration API-t, és lehetővé teszi, hogy az alkalmazás egyszerű, látszólag közvetlen módon kommunikáljon más rendszerekkel. Ilyen esetben telepítenie kell a Spring Integration keretrendszert a laptopjára, és konfigurálnia kell a Gateway-t az üzenetcsatornákhoz. 

SMS-Center Gateway telepítése saját rendszerre

Általánosságban elmondható, hogy az SMSC telepítéséhez szüksége lesz a következőkre:

  • Egy SMS gateway eszköz vagy szolgáltatás, amely összeköti az SMSC-t a mobilhálózatokkal. Ez lehet egy GSM modem, egy USB dongle, egy IP alapú kapcsolat vagy egy külső szolgáltató.
  • Egy SMSC szoftver, amely kezeli az SMS üzenetek tárolását, továbbítását és feldolgozását. Ez lehet egy kereskedelmi vagy nyílt forráskódú megoldás, amely futtatható Windows, Linux vagy más operációs rendszereken.
  • Egy adatbázis, amely tárolja az SMSC konfigurációját, felhasználóit és statisztikáit. Ez lehet PostgreSQL, MySQL, Oracle vagy más adatbázis-kezelő rendszer.
  • Egy REST API, amely lehetővé teszi, hogy külső alkalmazások kommunikáljanak az SMSC-vel. Ez lehet egy beépített vagy különálló komponens, amely biztosítja az autentikációt, az autorizációt és a biztonságot2.

Ha további segítségre van szüksége, vegye fel a kapcsolatot az SMSC szoftver gyártójával vagy szolgáltatójával.

Amint üzenetküldő rendszerünk felállt, akár SMS-kampányt is indíthatunk. 

Mobilmarketing eljárás: tömeges SMS-küldés

Házi Gateway rendszerünk segítségével tömeges számú SMS-üzenet küldhető. Ez a laptopról vezérelhető mobilmarketing eljárás magyar és külföldi mobilhálózatok irányába egyaránt működik. A szolgáltatást hirdető weblap szerint az SMS kampány lebonyolítására alkalmas gateway üzenetküldő rendszer kialakításához több hazai és külföldi illetőségű és/vagy érdekeltségű társszolgáltatót vontak be, így tudják garantálni az akár igen magas számban útnak indított SMS-szövegek időben történő biztos kézbesítését a címlista szűrése útján kialakított célcsoport tagjai felé. A szolgáltatás mögött álló virtuális szerver titkosított VPN kapcsolaton keresztül biztosítja a WEB alapú API kommunikációt azok számára, akik igénybe veszik ezt az online mobilmarketing szolgáltatást.

Főként közép- és nagyvállalatok kiterjedt ügyfélköre teszi szükségessé az effajta marketingszolgáltatás igénybevételét, ám mégis nagy számban keresik fel a céh weboldalát kisvállalkozók, családi cégek képviselői, sőt magánemberek is, akik 1-2 tucatnyi sms-t küldenének mindössze. Számukra ez a szolgáltató cég nem tud versenyképes ajánlatot tenni, az esemesek darabdíja többezres tételnél kedvező. Így a tömeges sms weboldal optimalizálásakor a hangsúlyt nem az sms-re, nem a küldésre, hanem éppen a tömegességre szükséges helyezni.

Üzenetküldő szolgáltatás honlapjának optimalizálása

mobil-marketing laptopAz ajánlható marketingszolgáltatást kínáló honlap okostelefonra optimalizált, azaz mobilbarát és a white hat seo-marketing eljárások eszközeivel áll támogatás alatt a jó Google-pozíciók elérése érdekében. A website tájékoztatása alapján tudható meg az is, hogy az SMS kampány mint leghatékonyabb mobilmarketing eljárás alkalmas az ügyfélkör azonnali mozgósítására értékesítési akciók idején. Professzionális szolgáltatás esetén a mobilszám begépelésekor kötőjelet, perjelet, pontot, szóközt, zárójelet egyaránt használhat a számára kényelmes megjegyezhetőség érdekében, az egyedi fejlesztésű szoftver értelmezi a begépelés értékes karaktereit, lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy akár egyetlen nem bonyolult cselekvési fázis során azonnali rövid szöveges üzenetet továbbíthassanak a mobilmarketing kampányban a célcsoportot képező ügyfélkör tagjai számára személyes megszólítással, névre szólóan.

Ilyen szolgáltató cég webhelye érdemes arra, hogy a honlap optimalizálás és Google keresőmarketing eljárások révén népszerűsítse a tömeges sms küldés üzleti lehetőségét. Erre legjobb mód a PR-cikk elhelyezés.

Szólj hozzá

marketing szolgáltatás pr-cikk tömeges-sms google-optimalizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapoptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr2218166922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.