2015. ápr 02.

Budapest: télikert építés, gyártás

publikálta: honlap-seo
Budapest: télikert építés, gyártás

- télikertépítés - üvegház, winter garden budapest - conservatory - télikert építés és gyártás - terasz fűtés -

télikertek gyártása bpSzakolvasmányaink szerint a télikertek fogalma nem épp új keletű, de ősinek semmiképp nem mondhatjuk. Természetesen elképzelhető, hogy akár már az ókori civilizációk is teremthettek olyan építményeket, amelyek a növények termesztéséhez, neveléséhez kedvező körülményeket biztosítottak - ilyen lehetett akár a világ egyik csodájaként emlegetett babiloni Szemiramisz függőkertje -, de nyilvánvaló, hogy az üveg felfedezéséig a napenergia fogva tartására alkalmas üvegház nem épülhetett. Viszont a télikertnek az üvegház nem is tekinthető elődjének, hiszen alapvetően más a funkciója - és főleg társadalmi szerepe.

A télikert eredete, története

Az első efféle létesítmények a brit gyarmatbirodalmon belül folyó szállításokkal, kereskedelemmel összefüggésben jelentek meg a viktoriánus Angliában. A déli égtájakról történő gyümölcsszállítások következtében a tehetősebb családok, főurak és földesurak ebédlőasztalán megjelent a banán, narancs, datoja, füge - és ezzel egyidejűleg felmerült az a kérdés is, vajon nem lehetne-e ezeket a hidegebb éghajlat alatt termeszteni. Kiderült, hogy a szabadban semmiképp, de a fűtött lakásokban sorra megjelentek a mesterséges körülmények közt nevelt citruszfélék, datolyapálmák, fügefák. Ám a gyéren világított szobákban nem fejlődtek rendesen.

Valakiben aztán megszületett az ötlet, hogy egy üvegfalú, üvegtetejű pavilonszerű helyiséget építtessen a délszaki növények számára - és ezzel fel is volt találva a télikert. Az elegendő napfényt kapó és melegben tartott trópusi és szubtrópusi biokultúrák a lakás díszeivé váltak és maga a télikert egyre inkább a zord lakások legkedveltebb helyiségeivé váltak. A leleményesek itt szolgálták fel vendégeiknek az ötórai teát - mígnem a dolog divatba jött, elterjedt - és túl is lépett az Egyesült Királyság határain.

telikert-epites-budapest-honlap

Manapság a legkülönbözőbb típusú télikertek ismertek, van amelyiket egyszerűen az otthon egy plusz szobájaként használnak, mások szalont, könyvtárszobát, műtermet rendeznek be a nagy üveg felületeknek köszönhető világos helyisében. Előfordul, hogy növény már alig kerül az ilyen szobába, inkább csak a kilátás és a melegház-hatás miatt alakítják ki a nagy ablakokat, üvegajtókat, fényáteresztő mennyezetet.

Télikert építés

A télikertépítés nemcsak divattá, iparággá is vált. Ajtót, ablakot, tetőrácsozatot készítő számos vállalkozás specializálódott télikertek tervezésére, elemeinek legyártására és ezek beszerelésére a vevő-megrendelő igényeinek megfelelően. A télikertépítés révén létrejött külön épített objektumoknál egyszerűbb megoldás is lehetséges: meglévő épületrész beépítése. Az erkély, lodzsa, terasz beüvegezése viszonylag költségkímélő megoldásnak számít.

A gyártás és beépítés számos szempont figyelembe vételével történik. Fontos a felhasznált nyersanyagok minősége, gondoskodni kell a hőszigetelésről, árnyékolásról, szellőztetés lehetőségéről. ideális esetben a télikerteket még hideg téli napokon sem szükséges fűteni, ám tartósan borult, zord idő esetére gondoskodni kell a fűtés számba jöhető módozatairól is. Igen fontos kritérium a megfelelő tájolás elérése a télikert építés során.

Budapesten a szecesszió hozta divatba

A virágornamentikában tobzódó építészeti stílus elterjedésével váltak népszerűvé a magyar fővárosban is a főként látványnak szánt és részben közösségi célokat is szolgáló télikertek. A Magyar Szecesszió Háza, a Benczúr Ház, az Operettszínház, a Vakok Intézete és a Kéthly Vendéglő szerves részét, ékességét képezik az elegáns télikertek.

Az irodalomban nem sok említés esik az üvegfalú, üvegkupolájú létesítményekről, de az például tudható, hogy öregkorában Tsúszó Sándor egy télikertben rendezte be írószobáját Svédországban, Balla D. Károlynak pedig van egy lappangó egzisztencialista krimije Gyilkosság a télikertben címmel.

Szolgáltatások a magyar fővárosban:

Google-kereséshez: szecesszió Magyarországon - télikertek budapesten - honlapoptimalizálás és keresőmarketing - télikertépítés, télikertgyártás - előresorolás: google helyezés javításaBudapest: télikert építés és gyártás | növény termesztés. Üvegház, déli gyümölcs, pálma, napfény, napenergia, hő, terasz fűtés, hőszigetelés, ajtó, ablak, üveg tető - lakás, otthon, ház, épület

A cél: az optimalizálás alatt álló honlap Google-helyezésnek javítása télikert gyártás és Budapesten télikert építés kulcsszóval. #telikert-gyartas

Szólj hozzá

google budapest keresőmarketing szolgáltatás honlap optimalizálás télikert-építés

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapoptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr437323818