2014. aug 21.

Tartalomfejlesztés, minőségi honlapok

publikálta: honlap-seo
Tartalomfejlesztés, minőségi honlapok

1. lépés: Honlapoptimalizálás: tartalom fejlesztése, hogy a weboldal informatív, egyedi, a keresőszavakra nézve releváns legyen! - 2. lépés: olyan támogatói webkörnyezet építése, amelyből releváns linkeket küldhetünk a céloldalra

kereso-optimalizalas-googleAz utóbbi hónapokban végzett optimalizációim egyértelművé tették, hogy a Google új filozófiája érvényesülni és az új elvárásrendszer beigazolódni látszik. Míg korábban megfelelő külső támogatással a gyenge tartalmú, információszegény honlapokat is célba (az első 10 találat közé) lehetett juttatni, addig ez 2013 őszétől egyre több nehézségbe ütközött. A nagy keresőprogram hosszabb ideje küzd a webszemét ellen, de a minőségi elvárások felett eddig elég jól el lehetett siklani: ha a weboldalon érvényesültek a legalapvetőbb - inkább csak technikai kellegű - szempontok és ha eléggé nagy és erős volt a külső webtámogatás, akkor a siker sem maradt el. Ám a gyönge tartalmú és az ipari linképítéssel élre hozott honlapok kiszűrésűre létrehozott, egyre finomodó keresőalgoritmusok ezt ma már szinte lehetetlenné teszik: ha nagy linknyomással rövid időre el is érhető látványos eredmény, a fájdalmas visszaesés szinte törvényszerű.

Tartós siker manapság már csak nagyon jól összerakott, információ-gazdag, egyedi szövegezésű és az optimalizálás által megcélzott kulcsszavakra nézve releváns tartalmú honlappal érhető el.

Ha azonban kellő alapossággal létrehoztunk egy minden szempontból minőségi szájtot, amelyen az a bizonyos releváns tartalom keresőbarát formában jelenik meg, akkor már "könnyű dolgunk van": teljesen fölösleges száz és ezerszámra zúdítani rá a válogatatlan linkeket: néhány tucat hivatkozás ugyancsak minőségi és a témában szintén releváns webhelyről remekül meglódítja a kiválóan felépített oldalt. Más kérdés, hogy sok SEO-munkás számára száz gagyi katalóguslink beszerzése nem okozott problémát, ám 10 releváns hivatkozás elhelyezése szinte megoldhatatlan feladat. Ezek ugyanis nem adódnak készen, a legbiztosabb, ha magunk építjük meg őket. Az a bizonyos "könnyű dolog" itt válik a korábbinál a sokkal-sokkal idő- és munkaigényessé, hiszen a céloldal számára magunknak kell támogatói webkörnyezetet építenünk. Első lépést azonban - nem győzöm hangsúlyozni - az előre juttatni kívánt honlap tartalmi fejlesztése abból a célból, hogy informatív, egyedi és a legfontosabb keresőszavakra nézve releváns legyen.

A honlaptulajdonosok ezt nem mindig értik meg könnyen. Ők azt látják, milyen szép a szájtjuk, szerintük minden rajta van, ami fontos. Holott az optimalizálásra szoruló honlapok nagy többsége információszegény és nem közöl lényeges tudnivalókat arról a témáról, amelynek kulcsszavaival a tulajdonosa Google-pozíciót szeretne elérni. Ha valaki gömbölyített kavicsot kínál egy webáruház felületén, édeskevés kitenni egy szép fotót és kiírni, hogy miként rendelhető meg és mennyibe kerül. De az sem segít, ha olyan termékleírást teszünk mellé, amelyik ezer másik weblapon is fenn van. Egyedi szövegezésekre van szükség. Bármilyen nevetséges: érdemes megadni a gömbölyített kavics meghatározását. Aztán részletes leírását (de nem a standard gyári szöveget), majd még esetleg érdekességeket, eredettörténetet (ugyan ki és mikor fedezte fel és ki tökéletesítette a kavicsgömbölyítés technológiáját, a felhasználási területek felsorolását, vevői visszajelzéseket stb., stb.

Minél több, minél hasznosabb, minél értékesebb és minél nagyobb érdeklődésre tarthat számot a honlapon  közreadott tartalom, annál eredményesebb lesz a Google-helyezések javítására irányuló keresőoptimalizáló munka.
Szólj hozzá

google keresőoptimalizálás honlap optimalizálás tartalomfejlesztés releváns tartalom

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapoptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr566623413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.