2014. dec 29.

Első helyen a "Google 1. hely"-lyel

publikálta: honlap-seo
Első helyen a "Google 1. hely"-lyel

Google első hely. Optimalizált weboldalam első helyre került a keresőben azzal a kulcsszóval, hogy Google 1. hely

google első helyAzért ezt nem rossz kimondani: első helyen vagyok a Google 1. hely kulcsszóval! Hosszú optimalizációs folyamat előzte meg ezt a sikert. Előbb a tartalomoptimalizálás történt meg kellő körültekintéssel, majd az óvatos, diszperzív linképítés. (Amióta a túlságosan célzatos, koncentráltan kulcsszavas keresőoptimalizálás büntetést vonhat maga után, én már csak efféle szóródásos linképítő munkát végzek - láthatóan tűrhető eredménnyel).

Egyszerre indítottam két hasonló témájú weboldalt, egyiket a balladium.hu, másikat a kárpátalja.net egy-egy kulcsszavas aldomainja alatt - ezek fej-fej mellett haladva kúsztak fel a találati listákon különböző kulcsszó-kombinációkkal, mint például:

- időnként egy-egy támogató blogposzt is feltűnt a társaságukban, most épp aktuálisan azok, amelyeket a fenti lista kifejezéseire kötöttem.

A sok-sok TOP10-es, TOP5-ös és TOP3-as pozíció után ténylegesen első helyet most sikerült elfoglalnom, igaz, hogy csak a számjeggyel írt verzióval. Ha az 1. helyett kiírom, hogy első - akkor csak harmadik a weblapom. Persze az se rossz... Mindenesetre az eléggé imponáló, ha az ember azzal büszkélkedhet, hogy 1. lett lett az elsővel... vagy fordítva. Nem ritkán magam is csodálkozom sikereimen, valahogy még mindig nehezen hiszem el magamról, hogy valóban értek a keresőoptimalizáláshoz.

Cél: Google első helyre kerülés

És ha már rávitt a siker kis dicsekvésre, akkor nem hallgatom el azt sem, hogy a jelen blog (http://honlapoptimalizalas.blog.hu/) immáron nemcsak a mind egybeírt, mint külön írt verzióval vezeti a címébe foglal kulcsszavas találati listát a címeben szerepelő kifejezéssel (vagyis: honlap optimalizálás és honlapoptimalizálás), hanem két további, fontosnak gondolt keresőkifejezéssel is, úgymint: weboldal optimalizálás és honlap-seo. Vannak persze még további, összetettebb long tail kulcskifejezések is, amelyekkel jól szerepel a SERP eredményoldalakon. A lényeg a lényeg: nem lehet olyan hármas kombinációt összeállítani az alábbiakból, hogy rákeresés után ne találjuk élpozícióban valamelyik blogomat vagy statikus weblapomat. Ezek lennének, tessék kipróbálni: bármelyik hármat bármilyen sorrendben tesszük egymás mellé, egy balládiumos vagy ungpartys vagy liberallos oldalam vagy valamelyik blogom, blogbejegyzésem ott lesz a top helyek egyikén az organikus találatok sorában. Tehát kulcsszavaink valának az online szemantikus hálón:

google, seo, honlapoptimalizálás, keresőmarketing, linképítés, keresőoptimalizálás, első, weboldal, szakértő, optimalizálás, honlap

Összefoglaló:

Első helyre kerülni a Google keresőben optimalizálással

A mindenkori cél nyilvánvalóan a

Google első hely

Újabban szakértői tudálékossággal meta-SEO-nak nevezem azt a folyamatot, amikor magukat az optimalizálással foglalkozó webhelyeket vetjük keresőoptimalizálási eljárás alá abból a célból, hogy a szakmai szakkifejezések valamelyikével szerezzen jó keresőtalálati helyezést. A művelet nehézségét azt képezi, hogy pont ezen mesterkedik az összes menő keresőmarketing-szakember és webszakértő. Nekem most az alábbi linken elérhető szájtommal sikerült az 1. helyre kerülnöm a Google találati oldalon (SERP), mégpedig épp az ennek a pozíciónak a megnevezését tartalmazó kulcsszóval, vagyis azzal, hogy

Frissítés 2018

Ez év áprilisában így fest a betűvel kiírt első hely találati listája. A kb. két éve beüzemelt domain mindent visz.

google első helyezés

Szólj hozzá

google keresőmarketing keresőoptimalizálás honlap optimalizálás kulcsszavak első hely

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapoptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr797019763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.