2012. máj 07.

Description = leírás - A honlapoptimalizás szempontjai - 5

publikálta: honlap-seo
Description = leírás - A honlapoptimalizás szempontjai - 5

Kis sorozatomban megosztom a Google keresőoptimalizálás néhány műhelytitkát - saját ismereteim és hétéves gyakorlati tapasztalataim alapján.

3. Az oldal felépítése, formai jegyei. Látható és rejtett tartalmak (3)

3.3. Description - az oldal leírása

A description az a max. 160 karakternyi leírás, amely az oldal tartalmára utaló legfontosabb információkat tartalmazza. Programozói szempontból ez a leírás a honlap fejléc-kódjának name="description" meta-tagje. Ha ez a tag hiányzik a kódból, a Google általában az oldal első értelmezhető szövegegységét jeleníti meg a találatban. A kódok írásához vagy módosításához nem értő honlaptulajdonosok oldaluknak ezt a "rejtett" részét csak akkor tudják maguk megírni, ha a szerkesztőprogramjuk (vagy egy ehhez csatolt alkalmazás) erre lehetőséget nyújt. Blogmotorok és más egyszerűbb honlapkészítő programok adminisztrációs felületén általában meg lehet adni a blog vagy oldal rövid leírását, gyakran éppen az ide írtak épülnek be a honlap desctription tagjébe. Ez általában csak a főoldalra vonatkozik, de egyes programokban az aloldalak desctription tagjét külön is megadhatjuk (Wördpress-motorok esetében pl. a Palatinium SEO plugin segítségével).

A Google által értelmezhető description-szövegnek igen jelentős a befolyása a keresési eredményekre. Ez a második szektor, amelyben a keresőrobotok a keresés indításakor kért kifejezéseket fellelni igyekszenek. A pontosan és szakszerűen, a SEO-szempontok figyelembe vételével megfogalmazott 160 karakternyi leírásnak egyfelől meg kell ragadnia az oldal lényegét, másfelől tartalmaznia kell azokat a kifejezéseket, amelyekre az oldalt optimalizálni kívánjuk.

- ábra - így fest az oldal címe, URL-címe és az oldal leírása (description) egy Google-találatban

Szólj hozzá

google honlap optimalizálás description szempontok

A bejegyzés trackback címe:

https://honlapoptimalizalas.blog.hu/api/trackback/id/tr24494047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.